با حوزه های مختلف برنامه نویسی آشنا شو
حوزه های برنامه نویسی مختلفی وجود دارند که اولین قدم برای شروع برنامه نویسی و ورود به این دنیای جذاب شناخت این زمینه ها و زبان های مرتبط با آن هاست. خیلی نگران این نباش که تحصیلاتی در رشته کامپیوتر نداری فقط کافیه زمینه کاریتو درست انتخاب کنی و اگه دوست داشتی فرمو پر کن تا مسیرو با ما بری جلو...
برنامه نویسی تحت وب:
اخیرا استفاده کاربرها از اینترنت بیش تر شده و اینترنت یک بخش جدا نشدنی از زندگی خیلی از ما شده؛ بنابراین طبیعی هست که استفاده از نرم افزارهای تحت وب هم افزایش پیدا کنه. این نرم افزارها برای کارهای مختلف به صورت آنلاین طراحی و ساخته می شن. برنامه نویسی تحت وب به صورت کلی به دو بخش برنامه نویسی Front-end و Back-end تقسیم میشه. Front-end به بخشی میگن که کاربرها باهاش در ارتباط هستن و Back-end که خودش به بخش هایی مثل سرور، برنامه اصلی و پایگاه داده میگن که در اصل فرآیندها و پردازشها بر عهده داره و برای کاربران قابل مشاهده نیست. به برنامه نویسی که همه این مهارت ها داشته باشه، برنامه نویس فول استک گفته میشه.
زبان های بخش Front-end
HTML
CSS
JavaScript
زبان های بخش Back-end
PHP
#C
Python
Java
JavaScript
برنامه نویسی موبایل
برای شروع یادگیری برنامه نویسی موبایل اول باید پلتفرم مورد نظرتو انتخاب کنی. اندروید و iOS دو پلتفرم محبوب موبایل هستن که درصد خیلی زیادی از بازار موبایلو به خودشن اختصاص داد و برای نوشتن برنامههای هر کدوم از این دو پلتفرم ها، باید زبانهای مخصوص اونو یاد بگیری.
زبانهای برنامه نویسی اندروید
سیستم عامل اندروید توسط شرکت گوگل توسعه داده شده و پشتیبانی میشه. زبانهای معروفی که برای توسعه برنامههای اندروید وجود داره:
Java : زبان جاوا، یک زبان شی گرا است و شباهت زیادی به زبانهای C و ++C داره. از ویژگیهای مهم زبان جاوا میشه به چند سکویی بودن اون اشاره کرد. یعنی با استفاده از این زبان میتونید برنامههای تحت موبایل، ویندوز، لینوکس و… بنویسید.
Katlin: زبان کاتلین یک زبان شی گرا و نوع ایستا هست. یعنی نوع متغیرها هنگام کامپایل مشخص میشه. زبان کاتلین شباهت زیادی با زبان جاوا داره و زبان دوم توسعغه اندروید شناخته میشه البته کدهای کاتلین و جاوا این قابلیتو دارن که به هم تبدیل بشن.
زبانهای برنامه نویسی ios
سیستم عامل iOS توسط شرکت اپل توسعه داده شده و زبانهای معروف برای توسعه برنامههای iOSموارد زیر هست:
Objective-C : Objective-C یک زبان شی گرا است که در گذشته برای توسعه نرم افزارهای محصولات شرکت اپل استفاده میشد و اگر تجربه برنامه نویسی با یک زبان شی گرا را داشته باشید، یادگیری این زبان برای شما کار سختی نیست. البته Objective-C هنوز هم توسط توسعه دهندگان استفاده میشه و طرفدارای خودشو داره
Swift: زبان Swift یک زبان متن باز، امن، انعطافپذیر هست که برای توسعه اپلیکیشنهای محصولات شرکت اپل و برای جایگزینی زبان Objective-C طراحی شده. از مزایای مهم این زبان برنامهنویسی، سازگاری بالای آن با زبان Objective-C و مدیریت خودکار حافظه هست.
برنامه نویسی تحت دسکتاپ:
برنامه نویسی دسکتاپ به دو بخش توسعهی نرم افزار تحت ویندوز و تحت macOS تقسیم میشود. معروف ترین زبانهای برنامه نویسی تحت ویندوز و macOS :
زبانهای برنامه نویسی برای توسعهی نرم افزار تحت ویندوز:
#C
Java
JavaScript
C
++C
زبانهای برنامه نویسی برای توسعهی نرم افزار تحت macOS:
Swift
C
++C
Objective-C
توسعه بازیهای رایانهای:
یکی از حوزههای بسیار جذاب و رو به رشد فناوری، توسعهی همین بازیها است، که با عنوان بازی سازی هم ازش یاد میشه. انتخاب زبان یا ابزار برای بازی سازی کاملا به خود شما بستگی داره و هر زبان برنامه نویسی برای بازی سازی ویژگی های خاص خودشو داره یا مخصوص یک پلتفرم خاصی هست. در کنار زبان های برنامه نویسی موتور های بازی سازی یا همان انجین ها (همچون یونیتی، آنریل، گیم میکر و…) نقش زیادی در ساخت بازی ها دارن
زبان های توسعه بازی:
#C
++C
Java
Python
Go
حوزه داده کاوی و هوش مصنوعی :
اگر بخواهیم تعریف کوتاهی از این حوزه ها داشته باشیم داده کاوی یا همون (Data Mining) علم استخراج الگوها، اطلاعات و تحلیل از مجموعه دادههای خامی هست که که در یک سازمان و یا هر مجموعه دیگری تولید شده همونطور که می دونیم این روزها شرکتها از طریق ارائهی خدمات و ارتباط مستمر با مشتری، اطلاعات زیادی به دست میآورند که میتونند با استفاده از تکنیکهای داده کاوی الگوهای پنهان درون این دادهها را کشف و از نتایج بهدست آمده در برای بهبود عملکرد سازمان و رفاه مشتریانشون استفاده کنن. هوش مصنوعی یکی از حوزه های محبوب در رشتهی کامپیوتر هست. سادهترین تعریفی که میشه از هوش مصنوعی داشت اینه که به ماشین یا سیستمی که در شرایط مختلف هوشی مثل انسان از خودش نشون بده، یا به با بیانی دیگه ماشینی که می تونه برنامه ریزی کنه، یاد بگیره، استدلال کنه، قدرت حل مساله داشته باشه و در نهایت با توجه به محیط بیرون واکنش نشان بده دارای هوش مصنوعی هست. اخیرا هوش مصنوعی در بخشهای مختلف مانند تجارت الکترونیک، صنعت، پزشکی، کشاورزی، اقتصاد و… به کمک انسانها اومده. یادگیری ماشینی یکی از زیر مجموعههای هوش مصنوعیه. الگوریتمهای یادگیری ماشین، ماشینها را قادر میسازه تا مثل انسان از روشهای مختلف مانند کسب تجربه، اجرای دستورالعملها و… چیزهای جدیدیو به صورت خودکار یاد بگیرن و از اون ها استفاده کنن.
زبانهای برنامه نویسی محبوب برای کار در این حوزهی :
Python
++C
Java
R
Julia
Prolog